Ingredienser:
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
100 gram sukker
6 blade husblas
2½ dl. piskefløde
1 dl passionsfrugtsaft = 6 stk. passionsfrugter.
1 bægre pasteuriserede æggehvider
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommerne hvide og skummende med sukker. Udblød husblasen i rigeligt koldt vand.
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
100 gram sukker
6 blade husblas
2½ dl. piskefløde
1 dl passionsfrugtsaft = 6 stk. passionsfrugter.
1 bægre pasteuriserede æggehvider
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommerne hvide og skummende med sukker. Udblød husblasen i rigeligt koldt vand.
Kom saften i en gryde og varm det op, vrid husblassen og kom den ned i gryden, det må ikke koge.
Kom husblas/ frugtsaft i æggesnapsen. Vendt med piskefløden indtil du kan se om, den kan bære flødeskummet. Den skal være som creme.
Kom husblas/ frugtsaft i æggesnapsen. Vendt med piskefløden indtil du kan se om, den kan bære flødeskummet. Den skal være som creme.
Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen. Pisk hviderne stive og fold dem i massen, så massen er ensartet og uden hvide klumper. Husk og smag på den.
Tip: Du kan selv lave din passionsfrugtsaft ved at gnide frugtkødet gennem en sigte med bagsiden af en ske. Du skal bruge ca. 6 passionsfrugter til 1 dl saft. En god ide er at presse ½ appelsin og ½ citron sammen med passionsfrugterne. Og husk når du har varmet saften og kommer husblassen ned i for at smelte, så lad være med at være for forsigtig når du hælder det i æggesnapsen. Jeg har aldrig brugt det med tynde stråler og højt oppefra, det er blot med til at køle husblassen hurtigere ned, og kan give små klumper.
Du kan erstatte passionsfrugtsaften med fx tropefrugtjuice eller anden juice. Nedsæt eventuelt sukkermængden, hvis juicen er sød.
Den smager super godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar