Kræs for kendere

fredag den 18. marts 2011

Karameltrøffel

Jeg vil her give jer min opskrift på en meget karameltrøffel, som egner sig meget som fyld i en lagkage, men kan også sprøjtes på cupcakes.
Lav en karamelsauce af.
 Brug ½ dl sukker, ½ dl fløde, ½ dl Canadisk Ahornsirup.

 Bland hele molevitten i en gryde, og opvarm forsigtigt til kogepunktet under omrøring.
 Kog videre indtil massen er en tyk grød, og har skiftet farve, afkøl.
Så har du karamelmassen.

Sæt 2 bl. husblas i blød i koldt vand
Kog ½ l piskefløde, lad den køle lidt af, kom den udblødte husblas i, hæld den over 250 gr. lys chokolade.
Rør til den er ensartet og blank, kom så karamelsaucen i.
Dæk cremen til med husholdningsfilm som ligger helt ned på overfladen.
Stil den i køleskabet til næste dag, piske den op.
God fornøjelse.

1 kommentar:

  1. det er bare en HitBasker..:D tak for opskriften, håber jeg kan gengælde en dag med en lige så god opskrift til dig

    Susanne Munkholm Madsen

    SvarSlet