Kræs for kendere

tirsdag den 15. februar 2011

Fy for pokker for et blæsevejr.

Det er da for koldt at lokke nogen ud i det blæsevejr, især her ude på landet hvor det bare suser om ørerne på os.
Men Jarlen skal jo ud, det er en stor hund så han skal ud lææænge. Hurra for thermotøj.
I dag var vejret lige til en lækker oksekødssuppe, kogt på gode knogler og lækkert kød. Jeg startede i formiddags med knoglerne og suppevisk, siden hen ca. kl. 14.00 kom kødet til. Alt imens det kogte rørte jeg fars til kødboller, og lavede små frikadeller af resten ( 2 kg. kød) Frikadellerne skal bruges når Sofus bliver 1 år, jeg skal også lave pølsehorn, og selvfølgelig en kage, den glæder jeg mig til at lave. I skal nok få den at se her.
Nå men kødet blev lækkert mørt, suppen kom igennem et rent viskestykke, og blev så flot og klar, tilbage i en ren gryde for at koge videre med porrer, gulerødder og persillerod.
Noget af suppen blev til en god  stærk peberrodssauce, men det spiser vi først i morgen, vi spiste meget suppe og mange kødboller, jeg lavede ikke melboller dennegang. Min mand kan ikke lide dem og jeg har ikke godt af dem.
I morgen skal jeg lave knækbrød.

fredag den 11. februar 2011

Prinsessen og det halve kongerige!!

Vores Broholmer havde besøg af en lille dame hund, som vist var i løbetid. Det opdagede han  med det samme hun satte poterne på jorden. De har jo næse for den slags.
Han var helt vild med hende, men hun var meget reserveret, og bestemt ikke til at lokke på afveje. Og bedst som han havde charmet sig ind på hende, så skulle damen hjem. Skuffet blev Jarl.
En time senere ville han så ud, jeg lukker ham ud, og jeg tror han leder efter prinsessen, vi kan i hvertfald ikke finde ham, men efter en time kommer han luskende tilbage nede fra stranden.
Så der blev ikke nogen prinsesse og det halve kongerige denne gang.

Så blev det tid til en kage.

Dette er mit første indlæg. :)
Så blev det endelig tid til en kage, det var dejligt.
Det er en skøn følelse når jeg kan glæde en anden med en kage.
Denne kage skal til en 70 årig dame, som når hun er i byen med veninderne altid skal prøve BH´er. Derfor denne kage.
Den består af: Chokoladekage, lys lagkagebund, lagt sammen med lys chokoladeganasche og en fromage af jordbær/blåbær. Blomsten brugte jeg rigtig meget tid på, hvert blad er lavet for sig. Jeg tror jeg skal lave nogle flere af dem, de ret fine synes jeg.